Surówka pekinka na ostro

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja kolejna sezonowa surówka tym razem z kapusty pekińskiej na ostro. Trochę lata i słońca na talerzu tej zimy :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 papryka czerwona
    ½ ogórek zielony
    1 puszka kukurydza i fasola
    1 cebula
    5 pomidorków koktajlowych
    6 oliwek zielonych
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki majonezu
    ½ papryczki chili

Surówka pekinka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Produkty przygotowanie 1. Kapustę , paprykę, ogórka, pomidorki myję.
  • Szatkowanie warzyw :-) 2. Kapustę szatkuje na kawałki, paprykę pozbawiam nasion i kroję w kostkę. Ogórka kroje w plastry. Cebule obieram i drobno szatkuje. Do dużej miski wrzucam kapustę, paprykę, cebulę, ogórka. Kukurydze odsączam z wody i też dodaję. Doprawiam solą, pieprzem, majonezem. Dodaję pokrojoną paprykę cze chili. Wcześniej pozbawiam ją z nasion. Dekoruje pomidorkami i oliwkami.
  • Przełożenie do miski 3. Do dużej miski wrzucam kapustę, paprykę, cebulę, ogórka. Kukurydze odsączam z wody i też dodaję. Doprawiam solą, pieprzem, majonezem. Dodaję pokrojoną paprykę cze chili. Wcześniej pozbawiam ją z nasion. Dekoruje pomidorkami i oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy