Surówka orzeźwiająca

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cudowne orzeźwienie. Idealna na letnio wiosenne wyprawy górskie , pikniki i plażę.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 mniejsze ogórki gruntowe 130 g
    1 zielone jabłko 200 g
    20 listków świeżej mięty
    szczypiorek 1/2 pęczka
    rukola ok.35-40 g
    sos: 2 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    cukier 1/2 łyżeczki
    szczypta soli
    tymianek suszony ( opcjonalnie )
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka orzeźwiająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny wymieszaj z cukrem, solą i oliwą. Można dodać odrobinę suszonego tymianku.
    Liście rukoli opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
    Umyte jabłko i ogórki pokrój w drobną kostkę.
    Miętę i szczypiorek lekko posiekaj.
    Wymieszaj wszystkie składniki , na 5 minut przed podaniem polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Rukola Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Surówka orzeźwiająca

To może cię zainteresować