Surówka ogórkowo - pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę ogórkową z dodatkiem pomidorków koktajlowych i pora. Świetna jako dodatek do obiadu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 ogórków gruntowych
    8 pomidorków koktajlowych
    6 cm - jasnej części pora
    1 łyżeczka oleju
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku

Surówka ogórkowo - pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka ogórkowo - pomidorowa 1. Ogórki gruntowe myjemy i osuszamy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół a następnie na ćwiartki. Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w półplasterki, wkładamy do miseczki i wlewamy gorącą wodą. Zostawiamy na 5 minut i przelewamy na cedzak, odsączamy.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz olej, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy