Surówka na zimę

4.5 (181 ocen)

  • 3 godz.

Warto myśleć o zapasach na zimę. Gdy zabraknie świeżych warzyw, gotowa surówka okaże się zbawiennie smaczna i przypomni nam się lato.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 kg białej kapusty
    3 cebule - pokroić w kostkę
    3 marchwie - zetrzeć na tarce
    3 łyżki musztardy

    Zalewa:
    1/2 szklanki oliwy
    3/4 szklanki octu
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Surówka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować i gorącym płynem zalać kapustę, cebulę i marchewkę, dodać musztardę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować