Surówka na chińską nutkę

5 (169 ocen)

Przepis na surówkę dostałam od znajomej, bardzo mi zasmakował, zmieniłam tylko skład zalewy, osobiście wolę bardziej delikatną. Doskonale sprawdza się w połączeniu z daniami orientalnymi.

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty białej
    2 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Zalewa:
    1/4 szklanki cukru
    1/5 szklanki octu
    1/4 szklanki oleju
    1 łyżeczka soli
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka na chińską nutkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy nożem lub za pomocą szatkownicy, obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko przekładamy do miski. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę przelewamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki żeby warzywa zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kapusta biała Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować