Surówka marchewkowa z jabłkiem

5 (140 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczny witaminowy dodatek do drugiego dania obiadowego-prosta i smaczna-pełna witamin!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie marchewki
    2 jabłka
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka gęstego jogurtu naturalnego
    sól,
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka marchewkowa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Marchewki i jabłka myjemy,osuszamy i obieramy.
    2.Marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach , natomiast jabłka ścieramy na tarce o duzych oczkach
    3.Starte jabłka i marchew umieszczamy w misce, mieszamy z majonezem,jogurtem naturalnym. 4.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy.
    5.Surówkę z marchewki i jabłka odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce np do lodówki ,żeby składniki przegryzły się. Smacznego

Porady

w załacznikach sa zdjecia o duzej i małej rodzielczosci-do wyboru przez redakcję.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować