Surówka marchewkowa

5 (167 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonały dodatek do mięs , ryb , ale również jako samodzielne danie - drugie śniadanie, albo lekka kolacja. Witamin bez liku.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki
    mały seler
    2 jabłka
    1/2 cebulki

    sos:
    2 łyżki oleju lnianego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki , seler, jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Cebulkę pokroić w bardzo drobną kostkę.
    Składniki sosu dokładnie wymieszać.
    Wszystko razem połączyć .
    Smacznego.

Porady

Olej lniany stosuje się na zimno. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w oleju ,a szczególnie kwasu alfa- linolenowego omega - 3: 49 g /100ml przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować