Surówka lodowa z zieloną papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka lodowa z zieloną papryką to smaczny dodatek do drugiego dania. Doprawiona do smaku ostrym sosem chili i octem balsamicznym. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka dużych liści sałaty lodowej
    1 mała czerwona cebula
    1/2 zielonej papryki
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka oleju
    2 łyżki sosu chilli
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka lodowa z zieloną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Osuszamy na papierowym ręczniku.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Paprykę i szczypiorek myjemy i kroimy paprykę w kostkę, a szczypiorek na drobno.
    W kubeczku mieszamy sos chilli i olej. Sałatę przekładamy na talerz i układamy pokrojone warzywa, polewamy sosem, oprószamy przyprawami i posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować