Zapraszam na bardzo smaczną surówkę z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki. Możemy podać surówkę do obiadu. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
pół główki małej sałaty lodowej
1/4 dużej czerwonej papryki
pół pęczka rzodkiewek
1/2 małej białej cebuli
1/3 zielonego ogórka
duża szczypta soli
duża szczypta pieprzu
1 łyżeczka oleju
szczypta cukru
kilka listków pietruszki
Surówka lodowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście sałaty lodowej myjemy i przekładamy na sito. Rzodkiewki, ogórka, myjemy i kroimy w półplasterki, a umytą paprykę w drobną kosteczkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Listki pietruszki kroimy na bardzo drobno.
Liście sałaty lodowej rwiemy na mniejsze części i wkładamy do miski dokładamy pokrojone warzywa.
Przyprawiamy, mieszamy i posypujemy pietruszką.
Komentarze