Surówka lodowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną surówkę z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki. Możemy podać surówkę do obiadu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki małej sałaty lodowej
    1/4 dużej czerwonej papryki
    pół pęczka rzodkiewek
    1/2 małej białej cebuli
    1/3 zielonego ogórka
    duża szczypta soli
    duża szczypta pieprzu
    1 łyżeczka oleju
    szczypta cukru
    kilka listków pietruszki

Surówka lodowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka lodowa z rzodkiewką 1. Liście sałaty lodowej myjemy i przekładamy na sito. Rzodkiewki, ogórka, myjemy i kroimy w półplasterki, a umytą paprykę w drobną kosteczkę.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Listki pietruszki kroimy na bardzo drobno.
    Liście sałaty lodowej rwiemy na mniejsze części i wkładamy do miski dokładamy pokrojone warzywa.
    Przyprawiamy, mieszamy i posypujemy pietruszką.

Komentarze

Podobne przepisy