Surówka jak z orientalnej restauracji

4.44 (196 ocen)

najlepsza po "przegryzieniu"

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    3 średnie marchewki
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    3/4 szklanki oleju
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki octu 10 %
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.44 (196 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka jak z orientalnej restauracji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smacznego 1. Kapustę bardzo drobno szatkujemy. Zrobiłam to za pomocą szatkownicy w robocie - wyszło równo i cienko jak należy. Marchewkę starłam na drobnych oczkach tarczy do jarzyn.
    Zagotowałam olej, ocet, cukier i sól, dodałam bardzo cienko pokrojoną cebulę w piórka i ponacinane ząbki czosnku. Pogotowałam 2 minuty. Dołożyłam marchewką i kapustę i znowu pogotowałam 2 minuty ciągle mieszając. Następnie surówkę należy odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować