Surówka grillowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna do mięska z grilla

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    3 ogórki małosolne
    1 czerwona papryka
    pęk szczypiory

    sos winegret:
    1 łyżeczka musztardy
    3 łyżki oleju lub oliwy
    po pół łyżeczki bazylii i oregano
    sól, pieprz
    3 żabki czosnku

Surówka grillowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka bez sosu 1. Składniki sosu wymieszać w słoiczku i wstawić do lodówki. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, pekinkę i szczypior drobno poszatkować. Warzywa wymieszać. Przed podaniem polać sosem i wymieszać. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy