surówka fasolkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zostało mi trochę fasolki a na upał nie chciałam gotowanej,wyszła surówkowa.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej zielonej,2 pomidory malinowe,2 ogórki kiszone,koperek,olej kujawski z czosnkiem i bazylią,sól morska ,świeżo zmielony pieprz.

Surówka fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obrać,pokroić na małe kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić,wystudzić.Pomidora obrać,pokroić w kostkę,tak samo ogórki.Koperek posiekać.Składniki wymieszać,skropić olejem z przyprawami,posypać solą i pieprzem.Mocno schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy