Surówka colesław z marchewką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Pyszna surówka z czerwonej kapusty z dresingiem czosnkowym. Idealnie nadaje się do obiadu, możemy ja przechowywać przez długo czas w lodówce, im dłużej stoi tym ma lepszy smak.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Małą główka czerwonej kapusty
    3 marchewki
    Pół pęczka natki pietruszki
    1 cebula cukrowa
    Dressing :
    2 ząbki czosnku
    1/4 szklanki octu jabłkowego
    3 łyżki oleju lnianego
    0,5 łyżeczki soli morskiej
    Świeżo mielony pieprz
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka colesław z marchewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, cebulę obieramy i kroimy w paski, marchewkę obieramy, kroimy w cienkie słupki. Natkę pietruszki drobno siekamy, ząbki czosnku obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Do miseczki wlewamy ocet, olej, dodajemy sól, miód i pieprz do smaku, całość mieszamy i dodajemy do surówki. Surówkę dokładnie rozcieramy z dressingiem, odstawiamy na pół godziny żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czerwona kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować