Surówka Colesław z czerwonej kapusty

5 (158 ocen)

  • 20 min

Wyśmienity dodatek do obiadu!

  • 20 min

Składniki:

  • 500g czerwonej kapusty
    1 marchewka
    1 nieduża cebula
    3 łyżki majonezu
    ¼ szklanki mleka
    1/3 szklanki cukru pudru – można dać mniej
    1,5 łyżeczki octu winnego
    2 łyżki soku z cytryny
    0,5 łyżeczki soli
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka colesław z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obraną marchewkę zetrzeć na drobnych. Cebulę bardzo drobno pokroić. Warzywa wymieszać razem. Pozostałe składniki połączyć ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać do warzyw, zamieszać. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować