kapusta-1/2 główki
marchewka-2szt
cebula-1 duża lub 2 małe
cukier puder-1/4 szkl
sól-1/2 łyżeczki
pieprz -na końcu łyzeczki
majonez-1/2 szkl
mleko-1/4 szkl
ocet winny-1.5 łyżki (jeśli nie macie to połowę tego octu spirytusowego)
sok z cytryny-2 łyżki
Surówka colesław po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać drobno pokrojoną cebulę i w dużej misce wymieszać wymieszać jarzyny.resztę rzeczy wymieszać dokładnie aby miały jednolita konsystencję polać tym warzywa wymieszać .Surówkę najlepiej przygotować wcześniej bo najlepsza jest jak się"przegryzie"w lodówce 2-3 godz
Komentarze