Jej przyrządzenie w domu jest proste i szybkie, surówką sklepowym z długa listą E.... mówimy nie ! Spróbujcie zasmakuje wam sekret tkwi w tarce do jarzyn im mniejszy słupek tym lepiej .
20 min
Składniki:
mała ćwiartka kapusty białej
średnia marchewka
jabłko
mniejsza cebula
połowa pęczka koperku
sok z połowy cytryny
3 - 4 łyżki majonezu w wersji light wymieszajmy pół na pół z jogurtem
sól
cukier
Surówka colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone i umyte warzywa( prócz cebuli) trzemy na jednej wielkości tarce - moim zdaniem składniki lepiej się łączą ;), Starte warzywa skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz koperek. dodajemy majonez , mieszamy i dopiero przyprawiamy jeszcze ewentualnie solą i cukrem do smaku.
Komentarze