Surówka Colesław

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jej przyrządzenie w domu jest proste i szybkie, surówką sklepowym z długa listą E.... mówimy nie ! Spróbujcie zasmakuje wam sekret tkwi w tarce do jarzyn im mniejszy słupek tym lepiej .

  • 20 min

Składniki:

  • mała ćwiartka kapusty białej
    średnia marchewka
    jabłko
    mniejsza cebula
    połowa pęczka koperku
    sok z połowy cytryny
    3 - 4 łyżki majonezu w wersji light wymieszajmy pół na pół z jogurtem
    sól
    cukier

Surówka colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i umyte warzywa( prócz cebuli) trzemy na jednej wielkości tarce - moim zdaniem składniki lepiej się łączą ;), Starte warzywa skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz koperek. dodajemy majonez , mieszamy i dopiero przyprawiamy jeszcze ewentualnie solą i cukrem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy