Sułtańskie śledzie

  • wyświetlono: 467 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Połączenie śledzi z żurawiną to wspaniała przekąska na imprezy i nie tylko.

Beata-O
  • 5 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

• ½ kg śledzi solonych
• Cebula
• Przecier pomidorowy
• 3 łyżki octu
• 4 łyżki oleju
• 3 łyżki pikantnego ketchupu
• ½ opakowania suszonej żurawiny
• 2 liście laurowe
• 4 ziarna ziela angielskiego
• Pieprz
• Chili

Sposób przygotowania przepisu:

Sułtańskie śledzie

  • cebula1. 1. Śledzie moczymy godzinę w wodzie.
    2. Cebule obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz ocet.
  • sos2. 4. Całość dusimy chwile pod przykryciem.
    5. Następnie dodajemy przecier , ketchup oraz żurawinę, doprawiamy pieprzem i chili.
    6. Jeżeli sos jest za gęsty można dolać odrobinę wody.
  • śledzie3. 7. Śledzie kroimy na plastry i łączymy ze sosem ostudzonym.
  • śledzie4. 8. Śledzie gotowe.
    9. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzie

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w kwaśno słodkiej zalewie

Bardzo lubię śledzie, czym prostsze...

Śledzie z grzybami w pomidorach

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie z grzybami w pomidorach

Śledzie w każdej wersji są dla...

Śledzie po węgiersku

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie po węgiersku

Propozycja na przekąskę na każdą...

Śledzie

Dodane przez: MagdalenaS

Śledzie po kaszubsku

Tradycyjny świąteczny przepis na...

Śledzie z suszonymi pomidorami

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie z suszonymi pomidorami

Śledzie serwujemy na wiele sposobów....

Śledzie po żydowsku

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie po żydowsku

Dla smakoszy śledzi pod każdą postacią...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE