Suflet z morszczuka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój 4-letni syn Bartosz zjada ten rybny suflet z wielkim apetytem.

Składniki:

  • ● 50 dag filetów z morszczuka
    ● 300 ml mleka
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki mąki
    ● 5 dag masła
    ● sól

Suflet z morszczuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morszczuka myjemy.
    Wkładamy do zimnej osolonej
    wody. Gotujemy do
    miękkości. Odstawiamy
    w wywarze do wystygnięcia.
    Osączamy i mielimy.
  • 2. Mąkę miksujemy z mlekiem.
    Dodajemy żółtka i mieloną
    rybę. Mieszamy.
  • 3. Białka ubijamy na sztywną
    pianę, wykładamy na masę
    rybną i delikatnie mieszamy.
    Przekładamy do posmarowanej
    masłem formy.
  • 4. Pieczemy ok. 25 minut
    w kąpieli wodnej w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    180 °C.

Porady

Podajemy na gorąco z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy