" Suflet pomarańczowy "

4.5 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Pachnący suflet pomarańczowy ... w sam raz na niedzielny deser!

  • 5 min

Składniki:

  • - pomarańcze - 2 szt
    - żółtko - 2 szt
    - cukier - 3 łyżki
    - mąka ziemniaczana - 1 czubata łyżka
    - migdały - ok. 30 g
    - sok z cytryny - 1 łyżeczka
    - sok z pomarańczy - ok. 50 ml
    - białko - 3 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery Suflet

" suflet pomarańczowy " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze myjemy i odkrawamy "piętki".

    Wydrążamy miąsz za pomocą noża.

    Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

    Dodajemy mąkę ziemniaczaną , drobno posiekane migdały i obydwa soki.

    Mieszamy.

    Białka ubijamy na sztywno.

    Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy
    ( ręcznie ).

    Wydrążone owoce napełniamy masą.

    Wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na ok. 22-25 minut.

    Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.

    Zajadamy na gorąco!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Notka redakcyjna

KHWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować