Suflet kukurydziany serowo-malinowy

0 (0 ocen)

  • Średni

Ostatnio sporo eksperymentuje z kaszami. Tym razem powstał pyszny suflet z kaszki kukurydzianej z dodatkiem malin. Deserek bardzo smaczny, zdrowy i rozgrzewający na te chłodne dni...

  • Średni

Składniki:

  • - mleko: 2 szklanki
    - kaszka kukurydziana: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 15 dekagramów
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - chudy twaróg: 40 dekagramów
    - świeżo starta skórka z pomarańczy: 1 łyżeczka
    - maliny (mogą być mrożone): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kaszka

Suflet kukurydziany serowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1 szkl. mleka rozmieszać kaszkę kukurydzianą. Resztę mleka zagotować z 5 dag cukru. Do gotującego się mleka wlać rozmieszaną kaszkę, gotować ok. 3 min na małym ogniu. Ostudzić. Do zimnej kaszki dodać żółtka, wymieszać. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, wydrążoną laską wanilii oraz skórką pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z twarogiem. Do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą naczynek żaroodpornych nałożyć kaszę, masę serową i ponownie warstwę kaszy. Piec ok. 30min w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana Maliny Kasza Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować