Studenckie Kokosanka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pieczone w sesji minimalizują stres.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 paczka wiórek kokosowych
    1 szklanka mąki
    10 łyżek cukru
    200 g masła
    5 białek
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli

Studenckie kokosanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Następnie dodajemy mąkę, a później stopniowo wiórki kokosowe. Z białek ubijamy sztywną pianę, którą ostrożnie łączymy z masą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką układamy formowane ciasteczka. Pieczemy w 180°C ok. 30 minut.

Porady

Kokosanki najlepiej smakują z mlekiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy