Studencka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to świetna rozrywka i robię to z przyjemnością. Rodzina i znajomi zajadają sięmoimi specjałami. Zupę sama wymyśliłam, gdy chciałam ugotować coś prostego i szybko.Wyszła, że palce lizać!

Składniki:

  • ● 4-5 skrzydełek
    ● 2-3 kostki rosołowe
    ● 1/2 główki kapusty
    ● 3 marchewki
    ● kawałek selera
    ● kawałek pora
    ● 1/2 kg ziemniaków
    ● koncentrat pomidorowy
    ● przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka, ziele angielskie, liść laurowy

Studencka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, pozostałe
    warzywa obieramy
    i kroimy w kostkę. Gotujemy
    w 3 litrach wody. Dodajemy
    kostki rosołowe, skrzydełka,
    ziele angielskie, liść laurowy
    i kapustę.
  • 2. Gotujemy ok. 25 minut.
    Doprawiamy koncentratem,
    papryką, pieprzem i solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy