Strudel z mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Szybko i smacznie.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone: 600 gramów
    - ciasto francuskie: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek posiekany: 2 ząbki
    - olej: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - białko: 1 sztuka
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - sól pieprz: 1 szczypta

Strudel z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, podsmażyć na oleju na złoty kolor..Dodać mięso mielone.Smażyć przez ok 10 min.Dodać paprykę ostrą, sól, pieprz.Odstawić do ostygnięcia.Następnie dodaj 1 jajko do zimnego mięsa.
    Ciasto francuskie rozwiń, równomiernie rozłóż na nim wystudzone mięso, zwiń.
    Strudle wyłóż na blaszkę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym białkiem.
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni.Piecz ok. 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy