strucla jabłkowa

  • wyświetlono: 2067 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Struclę jabłkową w moim rodzinnym domu jadało sięod zawsze, z ciasta makaronowego. Ja uprościłam i stosuję gotowe ciasto francuskie. Jest równie pyszne, sprawdźcie sami...

Agusia2
  • 10min

Składniki

2 ciasta francuskie mrożone
4 jabłka
4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany
2 łyżki masła
cynamon

Sposób przygotowania przepisu:

strucla jabłkowa

  • 1. Na rozłożonym cieście francuskim układamy masło i śmietankę. Rozkładamy równomiernie obrane i pokrojone w plastry jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy delikatnie w rulon. Sklejamy boki i po wierzchu oprószamy cynamonem. Wkładamy na blachę i pieczemy 20 minut w 180 st. Bardzo dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Porady

Do środka można dodać inne owoce. Świetne są brzoskwinie, lub śliwki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

Strucla wiśniowa

Dodane przez: beetle

Strucla wiśniowa

Strucla nadziana wiśniami z lekkim...

Strucla orzechowa

Dodane przez: 2milutka

Strucla orzechowa

Strucla inna niż wszystkie. Francusko-...

STRUCLA OWOCOWA - POLECAM

Dodane przez: dawiddudziak

STRUCLA OWOCOWA

Jeśli lubicie strucle to mam coś...

Strucla cynamonowa

Dodane przez: beetle

Strucla cynamonowa

Aromatyczna, mięciutka, pięknie...

Strucla makowa

Dodane przez: LucyG

Strucla Makowa

Tradycyjna strucla makowa. Przepis...

image-1y1chsw

Dodane przez: Beatka659

Strucla serowa

Najlepsze ciasto drożdżowe jakie...