strucla jabłkowa

  • wyświetlono: 1931 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Struclę jabłkową w moim rodzinnym domu jadało sięod zawsze, z ciasta makaronowego. Ja uprościłam i stosuję gotowe ciasto francuskie. Jest równie pyszne, sprawdźcie sami...

Agusia2
  • 10min

Składniki

2 ciasta francuskie mrożone
4 jabłka
4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany
2 łyżki masła
cynamon

Sposób przygotowania przepisu:

strucla jabłkowa

  • 1. Na rozłożonym cieście francuskim układamy masło i śmietankę. Rozkładamy równomiernie obrane i pokrojone w plastry jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy delikatnie w rulon. Sklejamy boki i po wierzchu oprószamy cynamonem. Wkładamy na blachę i pieczemy 20 minut w 180 st. Bardzo dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Porady

Do środka można dodać inne owoce. Świetne są brzoskwinie, lub śliwki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakonkurs_dzieci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Truskawki zapiekane pod maślaną kruszonką

Dodane przez: justi2401

Truskawki zapiekane pod kruszonką

Szybki w przygotowaniu, a przepyszny...

Sorbet ananasowo z truskawkami

Dodane przez: beciiaaa

Sorbet ananasowy z truskawkami

Pyszny i orzeźwiający deser na...

gofry

Dodane przez: czarrna

Gofry

Słodkie śniadanko :)

Eklerki z kremem czekoladowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Eklerki z kremem czekoladowym

Słodkie, rozpływające się w ustach,...

Pączki wiedeńskie

Dodane przez: czarrna

Pączki wiedeńskie

Szybki deser :)

Faworki

Dodane przez: czarrna

Faworki

U mnie w domu mówiło się na nie...