strucla jabłkowa

  • wyświetlono: 1893 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Struclę jabłkową w moim rodzinnym domu jadało sięod zawsze, z ciasta makaronowego. Ja uprościłam i stosuję gotowe ciasto francuskie. Jest równie pyszne, sprawdźcie sami...

Agusia2
  • 10min

Składniki

2 ciasta francuskie mrożone
4 jabłka
4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany
2 łyżki masła
cynamon

Sposób przygotowania przepisu:

strucla jabłkowa

  • 1. Na rozłożonym cieście francuskim układamy masło i śmietankę. Rozkładamy równomiernie obrane i pokrojone w plastry jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy delikatnie w rulon. Sklejamy boki i po wierzchu oprószamy cynamonem. Wkładamy na blachę i pieczemy 20 minut w 180 st. Bardzo dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Porady

Do środka można dodać inne owoce. Świetne są brzoskwinie, lub śliwki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...

image-0jjpcsa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Brzoskwiniowe usteczka

Pieczone chrupiące ciasteczka z...