Strogonow z Opieńkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna ,sycąca zupa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg drobiowego mięsa z rosołu (0,75 kg ćwiartek z kurczaka)
    1/2 kg opieniek(mogą być mrożone)
    czerwona papryka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki mielonej słodkiej papryki
    2 cebule
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    3 łyżki mąki
    łyżka masła
    olej, sól , pieprz
    1,5 l bulionu
    ziele angielskie
    liście laurowe
    kucharek

Strogonow z opieńkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy bulion z ćwiartek kurczaka.Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie ,doprawiamy kucharkiem. Gdy mięso jest już ugotowane ,kroimy w paseczki. Opieńki podsmażamy na maśle. Paprykę kroimy w kostkę, chwilę smażymy z opieńkami.
    Mięso mieszamy z opieńkami , papryką , i cebulą.Wlewamy wszystko do bulionu i zagotowujemy . Dodajemy koncentrat. Doprawiamy mielonymi paprykami, solą i pieprzem do smaku.
    Zagęszczamy mąką.
    Danie podajemy z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy