pierś z kurczaka 500 g,
papryka czerwona 2 szt,
pieczarki 350 g,
cebula 2 szt,
pomidory krojone z puszki 400 g,
bulion warzywny 300 ml,
musztarda francuska 2 łyżeczki,
śmietana 30 % 2 łyżki,
sos sojowy,
pieprz,
posiekana natka pietruszki,
olej do smażenia,
Sposób przygotowania przepisu:
Strogonow drobiowy
1.
Cebulę obrać i posiekać, paprykę oczyścić i pokroić na paski, pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. W większym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać pierś z kurczaka, potem pieczarki, a na koniec paprykę. Całość zalać bulionem, dodać pomidory z puszki i musztardę. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem oraz dodać śmietanę, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze