Strogonow a la ScaryCanary

  • wyświetlono: 1183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

dlugo eksperymentowalam ze strogonowem..metoda prob i bledow osiagnelam te wersje,ktora nam smakuje najbardziej,mimo,ze moze mocno odbiega od oryginalu.zachecam do sprobowania mimo to:)

ScaryCanary
  • 120min

Składniki

na 4-6osob

1) 400g karkowki,pokrojonej w mala kostke
2) 2 duze czerwone papryki,w duza kostke
3) 2 duze cebule,w kostke
4) 100g koncentratu pomidorowego
5) ok litr bulionu wolowego
6) slodka,ostra papryka,czosnek granulowany,pieprz,sol do smaku
7) ok 200ml tlustej kwasnej smietany (np creme fraiche)
8)400g pieczarek
9) 2-3lyzki zwyklej maki

Sposób przygotowania przepisu:

Strogonow a la ScaryCanary

  • 1. 1)mieso kroimy w kostke,nastepnie obtaczamy w duzej ilosci ostrej,slodkiej papryki,soli,pieprzu oraz mace.dokladnie obtaczamy mieso,tak by bylo rowno pokryte,i wykladamy do goracego garnka,rumieniac je mocno.
    2) po zrumienieniu,wykladamy mieso i odstawiamy na bok, a na tym samym tluszczu pelnym smaku-rumienimy cebule,papryke i pieczarki az nabiora odrobine koloru i zaczna puszczac sok.
    3)kiedy warzywa zaczna puszczac sok,wkladamy mieso zpowrotem do garnka,dodajemy bulion i koncentrat..nastepnie gotujemy do pelnej miekkosci miesa oraz zredukowania i zageszczenia sie sosu(maka na miesie oraz papryka ktora sie rozpadnie ladnie zageszcza naturalnie sos).
    4) po ok godzinie ,moze troszke dluzej-mieso powinno byc miekkie a sos pyszny,aromatyczny od pieczarek,miesa,papryki i przypraw.wtedy zabielamy go kwasna smietana,sprawdzamy doprawienie sola i pieprzem. gotowe.
    my uwielbiamy ten gulasz a la strogonow podawac z makaronem typu tagiatelle. serdecznie polecam.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

strogonow

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos a`la Igraszki Losu

Dodane przez: igraszki losu

Bigos a`la Igraszki Losu

Tak, wiem każdy ma swój przepis...

Piersi a la Portinio

Dodane przez: aniato

Piersi a la Portinio

Pyszne, soczyste i proste w przygotowaniu...

Spaghetti a la Dominikana

Dodane przez: PolskaGotuje

Spaghetti a la Dominikana

Spaghetti a la Dominikana / Espagueties...

Żeberka a la bigos.

Dodane przez: Waldek

Żeberka a la bigos

Kto lubi bigos pokocha tą potrawę...

Parówki a la stroganoff

Dodane przez: PolskaGotuje

Parówki a la stroganoff

Parówki a la stroganoff

Strogonow

Dodane przez: Paula25

Strogonow

Strogonow zawsze kojarzył mi się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE