Strogonow

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna potrawa

Składniki:

  • - 1 kg mięsa gulaszowego
    - 2 papryki
    - 3 cebule
    -0,5 kg pieczarek
    - 2 ząbki czosnku
    -1,5 litra rosołu wołowego (z kostki)
    - gałka muszkatałowa
    - pieprz, sól, magi
    - koncentrat pomidorowy

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy czosnek, mięso i smażymy. Dodajemy paprykę, pieczarki i chwilę jeszcze smażymy. Kostkę rosołowa rozpuszczamy w 1,5 litra gorącej wody i gdy mięso jest podsmażone zalewamy rosołem i dusimy ok 1,5 godz aż mięso będzie miękkie. Potem dodajemy 2 łyzki koncentratu pomidorowego, gałkę muszkatałową do smaku, przyprawy i zagęszczamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy