Strogonow

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie pochodzi z kuchni rosyjskiej. Smakuje całej mojej rodzinie.

Składniki:

  • ● 70 dag szynki wieprzowej
    ● duża papryka
    ● 30 dag pieczarek
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● 2 cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● po łyżce mąki i koncentratu pomidor.
    ● 2 kostki rosołowe
    ● przyprawy: pieprz, maggi, liść laurowy, ziele angielskie, sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy, pieczarki
    kroimy w plastry,
    a mięso w cienkie paski.
    Podsmażamy na oleju. Dodajemy
    3 szklanki wody,
    kostki i zmiażdżony czosnek.
    Dusimy ok. 20 minut.
  • 2. Paprykę kroimy w kostkę,
    ogórki w półplastry, dodajemy
    do mięsa. Dusimy.
    Dodajemy koncentrat i mąkę
    wymieszaną z odrobiną
    wody. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować