Stripsy z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące lekko pikantne Stripsy z kurczaka z sosem koktajlowym

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml maślanki
    1 jajko
    2 pojedyncze piersi z kurczaka lub 1 opakowanie polędwiczek
    1 szklanką mąki wrocławskiej
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka oregano suszonego
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki tymianku suszonego
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżka soli

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stripsy z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę i jajko wymieszać, mieso oczyścić i pokroić na paski wielkości polędwiczek
  • 2. Mieso namoczyć w marynacie i odstawić na 30 min. Do lodówki
  • 3. W osobnej misce przygotować mieszankę mąki i przypraw. Wymieszać.
  • 4. Zamarynowane mięso obtoczyć w mące z przyprawami.
  • 5. Kurczaka smażyć na średnim ogniu z obu stron na patelni z olejem (taka ilość jak do smażenia kotletów). Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować