Straszne kanapki z pająkami na Halloween

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Zaskakuje i wyglądem i smakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • • chleb tostowy
    • twarożek 40 dag
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz, cukier
    • słoiczek czerwonego pesto
    • czarne oliwki
    • natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Straszne kanapki z pająkami na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy odrobiną cukru. Składamy po 3 kromki chleba. Za pomocy noża usuwamy po bokach skórki. Smarujemy kromki tak, żeby po złożeniu powstały warstwy: chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg. Po złożeniu kromki przekrawamy wzdłuż na pół. Czarne oliwki przekrawamy na pół, żeby powstały korpusy pająków. Nóżki wycinamy też z oliwek. Oczka robimy z pesto nałożonego za pomocą wykałaczki. Wierzch kanapek ozdabiamy dodatkowo natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować