Stożkowe pierogi z farszem pieczarkowo-mięsnym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotuj, odcedź. Następnie przestygnięte zmiel w maszynce i przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną i wymieszaj na gładką masę.
2.Mięso obsyp przyprawą, wymieszaj i odstaw na około 2 godziny. Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Mięso podsmaż na oleju około 7 minut , stale mieszając. Następnie dolej wody i duś około 15 minut. Cebulę obierz, Pokrój na złoty kolor na oleju. do miski przełóż mięso, pieczarki, cebulę, koperek, sól, pieprz do smaku i wymieszaj całość(możesz też lekko zblendować farsz).
3.Z ciasta uformuj niewielkie kulki. Rozpłaszczaj a na środek kładź porcje farszu. Zlep ozdobnie tworząc stożek z ozdobnymi wzorkami. Gotuj w osolonym wrzątku 8-10 minut.
Komentarze