Stożkowe pierogi z farszem pieczarkowo-mięsnym i koperkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 5 osób

Wspaniale się prezentują, a dzięki sycącemu farszowi posmakują wszystkim domownikom.

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki ciasta:
    1 kg ziemniaków
    2 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Szczypta soli
    Składniki farszu:
    0,3 kg mięsa wieprzowego mielonego
    1 biała cebula
    Przyprawa do mięsa wieprzowego
    0,3 kg pieczarek
    3 łyżki pokrojonego koperku
    Sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Stożkowe pierogi z farszem pieczarkowo-mięsnym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotuj, odcedź. Następnie przestygnięte zmiel w maszynce i przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną i wymieszaj na gładką masę.
  • 2. Mięso obsyp przyprawą, wymieszaj i odstaw na około 2 godziny. Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Mięso podsmaż na oleju około 7 minut , stale mieszając. Następnie dolej wody i duś około 15 minut. Cebulę obierz, Pokrój na złoty kolor na oleju. do miski przełóż mięso, pieczarki, cebulę, koperek, sól, pieprz do smaku i wymieszaj całość(możesz też lekko zblendować farsz).
  • 3. Z ciasta uformuj niewielkie kulki. Rozpłaszczaj a na środek kładź porcje farszu. Zlep ozdobnie tworząc stożek z ozdobnymi wzorkami. Gotuj w osolonym wrzątku 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować