Stir-Fry z wołowiną, papryką i makaronem soba

4.48 (155 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie kuchni azjatyckiej. Ekspresowe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron soba: 125 gramów
    - olej: 2 łyżeczki
    - czosnek (rozgnieciony): 1 ząbek
    - cebula: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - imbir świeży: 1 łyżeczka
    - wołowina (10-15 cienkich platerków): 100 gramów
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżeczka
    - mięta świeża: 1 łyżka
    - czarny sezam: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stir-fry z wołowiną, papryką i makaronem soba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą, odstawiamy.

    Cebulę i paprykę kroimy w paski.

    Na łyżeczce oleju podsmażamy czosnek, imbir, cebulę i paprykę, mieszamy i smażymy około 2 minut, zdejmujemy z patelni. Na patelnię wlewamy kolejną łyżeczką oleju, rozgrzewamy i wkładamy mięso. Smażymy minutę, dosłownie. Wystarczy, że mięso zmieni kolor i wrzucamy warzywa, wlewamy sos, mieszamy i dokładamy ugotowany makaron. Całość podgrzewamy i wykładamy na talerze. Jeśli trzeba to doprawiamy do smaku sosem sojowym. Dań tego typu się nie soli.

    Posypujemy czarnym sezamem i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Sezam Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować