Stiksy z kurczaka w sezamie z sosem musztardowo - miodowym

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiący kurczak do tego sos musztardowo - miodowy z limonką. Palce lizać!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie serka śmietankowego
    1 pierś z kurczaka
    1 jajko
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1/4 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    2 łyżki bułki tartej
    6 łyżek sezamu
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    sok z połowy limonki
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Stiksy z kurczaka w sezamie z sosem musztardowo - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze, podłużne kawałki. Mięso umieszczamy w miseczce, dosypujemy przyprawy (paprykę, czosnek, curry, sól, pieprz), dodajemy połowę opakowania serka śmietankowego, mieszamy. Tak zamarynowane mięso odkładamy do lodówki na 30 minut.
    W miseczce umieszczamy drugą połowę opakowania serka, dodajemy, śmietanę, łyżkę musztardy francuskiej, łyżkę miodu, sok z limonki. Dokładnie mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
    Na głęboki talerz wbijamy jajko, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy. Na drugi płaski talerz wsypujemy bułkę tartą i sezam. Kurczaka maczamy w jajku i panierujemy w mieszance sezamu i bułki.
    Smażymy na oleju na złoto. Podajemy z sosem musztardowo - miodowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Miód Musztarda Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować