Stiksy z kurczaka w sezamie z sosem musztardowo - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze, podłużne kawałki. Mięso umieszczamy w miseczce, dosypujemy przyprawy (paprykę, czosnek, curry, sól, pieprz), dodajemy połowę opakowania serka śmietankowego, mieszamy. Tak zamarynowane mięso odkładamy do lodówki na 30 minut.
W miseczce umieszczamy drugą połowę opakowania serka, dodajemy, śmietanę, łyżkę musztardy francuskiej, łyżkę miodu, sok z limonki. Dokładnie mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
Na głęboki talerz wbijamy jajko, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy. Na drugi płaski talerz wsypujemy bułkę tartą i sezam. Kurczaka maczamy w jajku i panierujemy w mieszance sezamu i bułki.
Smażymy na oleju na złoto. Podajemy z sosem musztardowo - miodowym.
Smacznego.
Komentarze