Steki z łososia z szybkowaru

4.49 (199 ocen)

Szybkie i zdrowe danie.

Składniki:

  • 2 steki z łososia,
    1 średnia cebula pokrojona w krążki,
    1 szklanka wytrawnego białego wina,
    1 łyżeczka soli,
    1/8 łyżeczka pieprzu,
    1 cytryna pokrojona na plasterki
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Steki z łososia z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włóż wkładkę do szybkowaru. Rozłóż na nim cebulę. Połóż rybę na cebuli, polej białym winem. Obsyp rybę solą i pieprzem, ułóż plasterki cytryny na rybie, odkładając kilka plasterków do dekoracji talerza. Zamknij szybkowar, doprowadź do pełnej mocy gotującej na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 8 minut. Zdejmij szybkowar z ognia i wypuść parę. Podawaj gorące, przystrojone plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować