Steki z dyni piżmowej

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słodko-pikantne steki z dyni piżmowej, mogą być podstawą jarskiego obiadu lub dodatkiem do mięsnego dania głównego.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dynia piżmowa, część bez gniazda nasiennego
    gęsi smalec
    sól morska
    ziarna kolorowego pieprzu
    ziarna kolendry
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Steki z dyni piżmowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy, kroimy w plastry. Każdy plaster nacieramy smalcem. Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Mieszankę przypraw wcieramy w dynię.
    Plastry grillujemy na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym.

    Podajemy z sałatką warzywną jako danie jarskie lub dodatek do kurczaka albo sosu mięsnego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować