Stek z tuńczyka pieczony z warzywami

  • wyświetlono: 117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Stek z tuńczyka natarty pieprzem cytrynowym i oliwą, pieczony w towarzystwie zielonych warzyw.

moje zdjęcie1
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

stek z tuńczyka 2 sztuki
brokuły 500 gramów
cukinia 1 sztuka
oliwa z oliwek 4 łyżki
pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 2 łyżki
sól 2 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami

  • 1. Steki z tuńczyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć je oliwą wymieszaną z pieprzem ziołowym.
    Brokuły podzielić na różyczki, cukinię pokroić w półplasterki. Wrzucić warzywa do naczynia żaroodpornego, dodać 3 łyżki oliwy i zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać, aby warzywa równomiernie pokryły się ziołami. Oprószyć je solą.
    Ułożyć tuńczyka obok warzyw w naczyniu do zapiekania. Przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tuńczyk brokuły cukinia

Komentarze

Podobne przepisy

Tuńczyk pieczony z warzywami

Dodane przez: kuchenny świat

Tuńczyk pieczony z warzywami

Zapraszam na pyszną rybkę pieczoną...

Stek z tuńczyka z zieleniną

Dodane przez: adela7

Stek z tuńczyka z zieleniną

Przepis dostałam od koleżanki ,po...

tuńczyk

Dodane przez: Kasja1986

Stek z tuńczyka i warzywa gotowane na parze

Wiele osób uważa jedzenie na parze...

Stek z tuńczyka z ziemniaczano- marchewkowym puree

Dodane przez: Monika Sobolewska

Stek z tuńczyka z puree ziemniaczano- marchewkowym

Uwielbiam ryby! Są zdrowe, smaczne...

image-1mhxtfr

Dodane przez: Magster

UDKA KURCZAKA PIECZONE Z WARZYWAMI

W okresie letnim mniej czasu spędzamy...

Stek z tuńczyka w limonce

Dodane przez: 2milutka

Stek tuńczyka w limonce

Stek z tuńczyka z sosem z kremowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE