Stek z tuńczyka pieczony z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Stek z tuńczyka natarty pieprzem cytrynowym i oliwą, pieczony w towarzystwie zielonych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • stek z tuńczyka 2 sztuki
    brokuły 500 gramów
    cukinia 1 sztuka
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
    zioła prowansalskie 2 łyżki
    sól 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Steki z tuńczyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć je oliwą wymieszaną z pieprzem ziołowym.
    Brokuły podzielić na różyczki, cukinię pokroić w półplasterki. Wrzucić warzywa do naczynia żaroodpornego, dodać 3 łyżki oliwy i zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać, aby warzywa równomiernie pokryły się ziołami. Oprószyć je solą.
    Ułożyć tuńczyka obok warzyw w naczyniu do zapiekania. Przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować