Stek z Sommerset po polsku

0 (0 ocen)

Moja wersja angielskiego przepisu .

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe z kostką lub bez )
    2 cebule
    3- średnie jabłka
    2/3 szklanki piwa jabłkowego
    sól
    pieprz mielony
    1 kostka bulionowa ( wieprzowa lub wołowa czy cielęca )
    oliwa
    1 łyżka masła
    1 – 2 łyżki mąki
    Papryka mielona
    1 łyżeczka curry
    2 mini kostki czosnkowe Knorra ( lub 2 roztarte ząbki czosnku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Stek z sommerset po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Zrobić pastę do natarcia mięsa z - 2 łyżeczek pieprzu, 2 łyżeczek papryki mielonej, 1 łyżeczki curry, czosnku ( 2 mini kostki czosnkowe Knorra ), 2 łyżek sosu sojowego , 2 łyżek oliwy. Natrzeć schab .Ułożyć w pojemniku . Zalać piwem jabłkowym i zostawić na 12 godzin w lodówce .Wyjąć .Odsączyć . Obsmażyć na rumiano na 3 łyżkach oliwy. Przełożyć do brytfanki . Na tłuszczu ze smażenia zeszklić usiekane w ,, piórka „ cebule , a potem lekko podsmażyć 2 duże jabłka utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Wlać marynatę i rozrobioną w 1 szklance wrzątku kostkę bulionu ( cielęcego ).Zalać mięso w brytfance wywarem , dołożyć cebule i jabłka. Brytfankę zakryć folią aluminiową i dusić 1 godzinę . Odkryć folię . Dusić jeszcze 30 minut . Sos zagęścić ( Np. 1 torebką sosu ciemnego do mięs Knorra lub brązową zasmażką ).1 jabłko pokroić w grube plastry bez obierania , posypać je pieprzem i majerankiem .Obsmażyć na 2 łyżkach oleju po 2 minuty z każdej strony . Podawać mięso obłożone plastrami jabłek .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować