Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie połączenia lubimy najbardziej. Świeże i mega aromatyczne. Kasza bulgur idealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony.

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400-500 g steku z tuńczyka
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki cukru palmowego
    100 g kaszy bulgur
    1/2 łyżki masła
    dwie garści roszponki
    1 łyżka marynowanego pieprzu zielonego
    50 ml oleju z pistacji
    1 łyżka miodu
    pistacje
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym 1. Stek przez kilka godzin marynujemy w sosie sojowym wymieszanym z cukrem palmowym.

    Kaszę gotujemy na sypko, dodajemy odrobinę masła dla aromatu.

    Olej mieszamy z miodem, polewamy nim roszponkę.

    Stek grillujemy przez 2-3 min z każdej strony. Kroimy na plastry.

    Podajemy z posiekanymi pistacjami i marynowanym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować