Stefanka Czekoladowa

4.51 (182 ocen)

ciasto nie jest słodkie

Składniki:

  • Ciasto:
    9 jajek
    1.5 margaryny
    1.5 szkl. cukru pudru
    1.5 szkl. mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do piecz.

    Masa:
    3 szklanki mleka
    4 łyżki kaszy manny
    2 masła w kostce
    2 szkl. cukru pudru.


Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Stefanka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Białka oddzielić od zółtek. Białaka ubić i dodać na sam koniec.
    żołtka ,margarynę i cukier pud.- utrzeć.
    Dodać mąke p. i mąke z. oraz kakao.

    gotowe ciasto podzielic na 5 równych części.
    Piec każde osobno po 15min w troszke mniejszej blaszce niż te normalne.
  • 2. MASA
    Mleko zagotować z kaszą manna dodać resztę skladnikow.
  • 3. Przekładać ciasto masą.
    wierzch można posypać starta czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować