Stefanka biszkoptowa z kremem kakaowo - kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka na ciasto ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaje cukier, ubijam, dodaje olej , mieszam, dodaje zmieszane mąki , mieszam, przekładam na blaszkę, piekę 15-20 minut na rumiano, studzę, zdejmuję papier, kroję na 4 równe paski.
2.Białka na krem miksuję z cukrem, ustawiam na garnku z gotującą wodą i miksuję do momentu rozpuszczenia cukru, zestawiam, studzę. Miksując masę białkową, dodaje porcjami masło, aromat, kakao, alkohol, wiórki.
3.Przygotowanym kremem przekładam paski ciasta i całe ciasto-boki, górę, smaruję kremem. Dwie łyżki kremu zostawiam-dla ozdoby ciasta. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki.
4.Czekoladę roztapiam w mleku, mieszam , lekko studzę i polewam ciasto. Resztę kremu przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruje ciasto, posypuję kokosem.
Porady
Ciasto możemy polać czekoladą bez większych dekoracji, będzie równie smaczne:)
Komentarze