Zdecydowanie pasuje na stół wigilijny. Należy ją przygotować najlepiej dwa dni przed, bo dopiero wtedy ciasto jest odpowiednio wilgotne od herbaty i kremu z kaszy manny.
1.PRZYGOTOWANIE BLATÓW
Wyrobić ciasto. Podzielić ciasto na trzy równe części.
Pierwszą część rozwałkować na wielkość blachy do pieczenia.
Blachę spsikać sprayem do pieczenia.
Rozwałkowane ciasto nawinąć na wałek i przenieść do blachy.
Każdą część ciasta piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2.PRZYGOTOWANIE MASY
Zagotować mleko wraz z kaszą i cukrami. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ekstrakty. Odstawić do wystygnięcia.
3.PRZYGOTOWANIE CIASTA
Upieczony pierwszy blat ciasta ułożyć na papierze do pieczenia. Nasączyć 1/3 herbaty i połową masy.
Przykryć drugim blatem ciasta. Nasączyć kolejną 1/3 herbaty i przykryć resztą masy z kaszy.
Przykryć trzecim blatem. Nasączyć resztą herbaty i polać czekoladą. Można ozdobić płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Komentarze