Stefan - ciasto bez pieczenia

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Jeśli lubicie kokos i ciasta o zwartej konsystencji to koniecznie musicie je zrobić, na pewno Wam zasmakuje.To odwrócona wersja popularnej Stefanki.

  • 30 min

Składniki:

  • *blaszka 25*34 cm
    Składniki:
    40 sztuk herbatników kakaowych
    1,5 l mleka
    1.5 szklanki kaszy manny
    1,5 szklanki cukru
    3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych
    300 g masła
    200 g czekolady mlecznej z kawałkami orzechów
    1/4 szklanki śmietanki kremówki (lub ewentualnie mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Stefan - ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć połową herbatników. Kaszę mannę wymieszać z cukrem i kokosem. Mleko zagotować z masłem, wsypać mieszankę z kaszą i mieszając gotować kilka minut aż powstanie gęsta masa. Gorącą wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą ich warstwą. Odstawić do wystudzenia. Czekoladę połamać, zalać kremówką i ustawić nad parą, mieszając rozpuścić. Polać ciasto, kiedy wystygnie wstawić do lodówki na kilka godzin. Kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki Kasza manna Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować