Śródziemnomorska pasta z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś na zdrowe śniadanko :-)

  • 15 min

Składniki:

  • puszka ciecierzycy w zalewie
    ok. 6 suszonych pomidorów w oliwie
    2 ząbki czosnku
    garść świeżych ziół (oregano, bazylia)
    łyżka łuskanych ziaren słonecznika
    sól, pieprz

Śródziemnomorska pasta z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy suszone pomidory, czosnek, zioła i słonecznik. Doprawiamy solą i pieprzem. Aby pasta nie była zbyt sucha dodajemy ok. 3 łyżek oliwy z suszonych pomidorów (może być też inna oliwa). Miksujemy wszystko dokładnie blenderem. Podajemy do pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy