Spring Rolls z sałaty, ze świeżymi warzywami

4.5 (157 ocen)

  • 10 min

Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls'y, które powstały w trosce o porządek w lodówce i o sałatę która prosiła, by ją schrupać :)Można podać je z ulubionym sosem, np. czosnkowym i będziecie zachwyceni :)Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach

  • 10 min

Składniki:

  • - liście sałaty ( w zależności na ile osób )
    - papryka czerwona i żółta
    - świeży zielony ogórek
    - plaster sera żółtego i ulubionej wędliny ( tyle ile liści sałaty )
    - szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Spring rolls z sałaty, ze świeżymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Liście sałaty myjemy i osuszamy lekko.
  • 2. * Warzywa kroimy w słupki.
  • 3. * Na liściach układamy kolejno: wędlina, plaster sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).
  • 4. * Zawijamy jak gołąbki :) i przewiązujemy szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.

Porady

Można podawać z ulubionym sosem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować