SPRING ROLLS WARZYWNE

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wegetariańskie sajgonki.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż dziki i parboiled ( torebka): 1 sztuka
    - papier ryżowy-arkusze: 8 sztuk
    - por zielony: 2 sztuki
    - marchewka surowa: 3 sztuki
    - czonek: 2 ząbki
    - olej rzepakowy: 5 łyżek
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - mielony imbir: 1 łyżeczka
    - sól,pieperz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Spring rolls warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Por pokroić w plasterki, marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnku i smażyć przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowany ryż, sos sojowy, przyprawy i całość wymieszać. Płatki papieru ryżowego zanurzyć w wodzie i wyłożyć na suchą ściereczkę. Masę ryżowo-warzywną kłaść łyżką na środek płatka ryżowego, uformować równy wałeczek, zagiąć brzegi do środka, następnie papier zrolować, uważając, aby dokładnie skleić brzegi. Gotowe spring rollsy smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować