0,5 kg leśnych grzybów mieszanych, 1 średnia cebula, 1 średnia marchewka, 3 duże ziemniaki, 2 ząbki czosnku, kostka rosołowa, 2 łyżeczki wegety, odrobina oleju, śmietana do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
SPRAWDZONA ZUPA GRZYBOWA
1.
W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dodaj pokrojone grzyby, startą na grubych oczkach marchewkę, wegetę, kostkę rosołową.
2.
Całość zalej około 1,5 litra wody, po 15 minutach dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj kolejne 15minut.
3.
Jeśli lubisz, dodaj śmietanę 30%. SMACZNEGO!
Porady
Zupę możesz zrobić z zamrożonych latem grzybów.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze