Spód do pizzy bez glutenu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pizza przygotowana w ten sposób jest bardzo smaczna i godna polecenia.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mąki z soczewicy
    200 ml wody
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki rozmarynu
    1/2 łyżeczki oregano
    Szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ser

Spód do pizzy bez glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i odstawiamy na 10 minut.
    Po tym czasie ponownie mieszamy.
    Formę do ciasta ok. 28 cm smarujemy olejem i wylewamy płynne ciasto . Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180-220 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut (im wyższa temperatura tym lepiej) gdy ciasto będzie rumiane jest gotowe. SMACZNEGO

Porady

Ciasto powinno ładnie odchodzić. Ja piekłam w 180 z termoobiegiem. Po wyjęciu spodu do pizzy z piekarnika układamy na niej ulubione składniki i ponownie pieczemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować