Spaghetti ze szpinakiem, śmietanką i serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczne danie bezmięsne idealne na piątkowy obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • -300 g mrożonego szpinaku
    -200 g śmietanki 30%
    -1 łyżka serka kremowego ze szczypiorkiem
    -4 ząbki czosnku
    -350 g makaronu spaghetti
    -sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti ze szpinakiem, śmietanką i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu.
  • 2. W tym czasie szpinak wrzucamy do garnka lub na głęboką patelnię. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu często mieszając. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę i serek. Mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dusimy jeszcze 10 min na wolnym ogniu.
  • 3. Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i dokładnie mieszamy, aby równomiernie się pokrył. Podajemy od razu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować