Błyskawiczne danie bezmięsne idealne na piątkowy obiad.
30 min
Składniki:
-300 g mrożonego szpinaku
-200 g śmietanki 30%
-1 łyżka serka kremowego ze szczypiorkiem
-4 ząbki czosnku
-350 g makaronu spaghetti
-sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Spaghetti ze szpinakiem, śmietanką i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu.
2.W tym czasie szpinak wrzucamy do garnka lub na głęboką patelnię. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu często mieszając. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę i serek. Mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dusimy jeszcze 10 min na wolnym ogniu.
3.Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i dokładnie mieszamy, aby równomiernie się pokrył. Podajemy od razu. Smacznego!
Komentarze