Spaghetti ze szpinakiem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam szpinak ! A szpinak połączony z czosnkiem i śmietaną daje niesamowitą kompozycję smaków . Danie szybkie w wykonaniu , zdrowe i smaczne . Polecam serdecznie !

  • 30 min

Składniki:

  • ( na 4 porcje )

    500g makaronu Spaghetti

    400g mrożonego szpinaku w liściach

    3 ząbki czosnku

    2 łyżki masła

    200 ml śmietanki kremówki

    2 łyżki tartego parmezanu

    sól , pieprz do smaku

    100g prażonych płatków migdałowych

Spaghetti ze szpinakiem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut , aż będzie prawie miękki .

    Na patelni roztapiamy masło i dodajemy szpinak . Smażymy mieszając do czasu aż się całkowicie rozmrozi . Następnie dodajemy posiekany czosnek , tarty parmezan , sól i pieprz . Chwilę smażymy na małym ogniu , po czym do szpinaku wlewamy śmietankę kremówkę . Całość dokładnie mieszamy z prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi . Podajemy od razu z ugotowanym wcześniej makaronem . Danie można dodatkowo posypać tartym parmezanem i płatkami migdałowymi .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy